FreeSportLED > Over ons
Smart Reasons

Slimme redenen

Energiezuinig

LED lampen zijn de meest energiezuinige verlichting, met een verbruik van 2,5 tot 5 Watt. Dat is veel minder dan een gloeilamp, halogeenspot of tl-buis. Zelfs een spaarlamp verbruikt tot drie keer zoveel energie als een led.

Grotere lichtopbrengst

Een LED lamp zet zo'n 50% van de opgenomen energie om in zichtbaar licht. Bij een spaarlamp of tl-buis is dat ongeveer 35% en bij een gloeilamp 10%. Als je overschakelt naar led, heb je dus een kleiner aantal lampen nodig voor dezelfde lichtsterkte.

Kostenbesparing

Door het lagere verbruik en de hogere lichtopbrengst levert de overstap naar ledverlichting een besparing van gemiddeld 65 tot 70 procent. De investering in led is meestal op twee jaar terugverdiend.

Ecologisch

LED lampen verkleinen uw ecologische voetafdruk: ze verbruiken 90% minder energie dan een traditionele gloeilamp, ze gaan 50 keer langer mee en ze stoten 40 kg minder CO2 uit. Bovendien bevatten ze geen kwik en andere gevaarlijke metalen en zijn ze volledig recycleerbaar.

Lange levensduur

Een LED lamp gaat gemiddeld 50.000 branduren mee. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat 1000 branduren mee en een spaarlamp 6000. U spendeert dus veel minder tijd en kosten aan het vervangen van lampen. Ledlampen zijn ook dimbaar en hebben geen opwarmtijd: na het inschakelen geven ze meteen de volle lichtopbrengst.

Minder warm

De warmteontwikkeling bij LED lampen is veel minder dan bij een gewone lamp. In een gloeilamp wordt 90% van de energie omgezet in warmte, bij ledlampen is dat slechts 10%. Het gebruik van ledlampen is daardoor een efficiënte en (brand)veilige oplossing.

Tril- en schokbestendig

LED lampen zijn zeer tril- en schokbestendig, waardoor ze ook veel langer meegaan.

Leasing

Door over te schakelen naar led zullen uw kosten voor verlichting snel dalen. FreeSportLED kan helpen bij het afsluiten van een interessant afbetalingsplan. Zo blijft uw verlichtingsproject geboekt bij uw operationele kosten en hoeft u niet in één keer een grote hap uit uw budget te nemen.